GINOP-1.2.9-20-2021-00806

– a kedvezményezett neve: KÉSZTÁR Nonprofit Kft.

– a projekt címe: „KÉSZTÁR Nonprofit Kft. eszközbeszerzési programja

 – a szerződött támogatás összege: 9.939.000,-Ft

 – a támogatás mértéke (%-ban) : 69,5 %

– a projekt tartalmának bemutatása:

A Késztár Nonprofit Kft-t a jelen projekt keretében beszerezni kívánt eszközzel tovább kívánjuk fejleszteni. Ennek megfelelően a NKft 2020-ban Újszentivánon 4 db telket vásároltunk, melyen saját beruházásként ikerházat és családi házakat építünk. A NKft. korábban alvállalkozóként dolgozott nagyobb építőipari vállalkozásoknak, saját telken lévő beruházások során nem függ a fővállalkozótól és a felépült ingatlanokat értékesíteni tudjuk. Jelenleg az újszentiváni beruházásoknál 2 házra már vevőt is találtunk. A meglévő gépállományban van egy 5 tonnás JCB 48 Z midi-kotrógép, mellyel nagyobb földmunkát tudunk végezni. A JCB 19-C 1,5 tonnás mini-kotróval saját beruházásoknál mindenféle földmunka, árokásás, alapozási munkák, deponálási munkák, bérmunka elvégezhető, kiegészíti a nagyobb kotrógépet, mert olyan helyekre is befér, ahová a nagyobb munkagéppel nem tudunk földmunkát végezni.

A fenti beruházásokon kívül vállalkozásunk megállapodott Tiszasziget Község Önkormányzatával, hogy 90 db telken a beszerzendő JCB 19-C mini-kotróval a NKft. végzi az alapozási munkákat. Jelenleg 3 alapozási munka folyamatban van, a továbbiak szerződéskötés alatt állnak. Vállalkozásnak 2 fő munkavállalója rendelkezik gépkezelő tanfolyammal, mellyel a gépeket tudják kezelni. Tervezzük további 1 fő képzését is, amennyiben 1 fő munkavállaló szabadság vagy egyéb esetben nem tud munkát végezi, úgy helyettesíteni tudjuk.

Számításaink szerint a beszerzendő eszköz (JCB 19-C minikotró) heti átlagban 20-25 óra használat (napi 5) időjárástól függően.

Véleményünk szerint a fejlesztés maximálisan indokolja a támogatási igényt. Éves szinten a JCB 19-C mini-kotróval 6-8 millió árbevétel növekedés prognosztizálható. Továbbá a fejlesztés munkahelymegtartó erővel bír és lehetőséget biztosít az alkalmazottak jövőbeli bérfejlesztésére.

– a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.

– projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00806